top of page

הפיסטוק של השכן ירוק יותר? יכול להיות שזה לא פיסטוק. חשוב לקרוא! ולמי הכי כדאי להיזהר!

מי מאתנו לא נתקל/ה בכנאפה מגרה שמעליה פיסטוקים ירוקים מפוזרים באהבה? מי מאתנו לא הסתכל/ה בעיניים נוצצות על קרואסון פיסטוק מעוטר בירוק בוהק? ומי מאתנו לא קנה/קנתה מוצר רק כי כתוב עליו בטעם פיסטוק?

לא כל מה שירוק הוא פיסטוק אמיתי! שימו לב!




לאחרונה אניני טעם ואוהבי פיסטוק במיוחד, ערים לתופעה שבהרבה כנאפיות ובתי ממתקים למיניהם משתמשים במעט פיסטוק טחון (אם בכלל) והרבה אפונה/בוטנים/שקדים צבועים כדי להדגיש את הצבע הירוק.

בנוסף, ישנם מקומות המציעים מאפי פיסטוק שונים, שהמילוי "פיסטוק" שלהם, בעיקרו מכיל שקדים, צבע ירוק ומעט מאוד פיסטוק. (שוב, אם בכלל)

כמו כן, גם בעוד כמה מוצרי "פיסטוק" שאנחנו נתקלים בהם על המדפים בסופר, לא מכילים פיסטוק! אלא, חומרי טעם וריח.


כן, זאת חתיכת כאפה!

יכול להיות שחלקנו כבר קיבלו את הכאפה הזאת קודם, אבל יש כאלה שהיא עדיין מצלצלת להםן באוזן.


למה.מה.קרה?!


נקודת המוצא היא שבשנתיים האחרונות הפך הפיסטוק בארץ לפופולרי מאוד וצובר תאוצה בקרב הצרכנים בשוק. סוף סוף החומר גלם הזה מקבל את המקום הראוי לו ויש ביקוש גדול למוצרים בטעם פיסטוק. פתאום אפשר לראות דברי פיסטוק כמעט בכל מקום. מישהו אמר מגיפה ירוקה? :)

יצרני ויצרניות מזון, קונדיטוריות, בתי מאפה, כנאפיות וכו', כולם רוצים להיות רלוונטים במשחק ולספק את הדרישה לצרכנים.


הבעיה היא עלות חומר הגלם.

אין מה לעשות, פיסטוק יקר. (יותר מאשר אגוזים אחרים) פיסטוק זה חומר גלם שההפקה שלו ארוכה יותר, הקציר שלו מתרחש אחת לשנתיים, כל עץ יכול לתת עד 25 ק"ג וישנה עוד דרך ארוכה של השרייה, יבוש, ניקוי עד שיהיה מתאים לאכילה.

מהסיבה שהערך התזונתי שלו גבוה יותר משאר האגוזים, הדרישה שלו גבוהה יותר ולכן המחיר גבוה יותר – על אחת כמה וכמה שבארץ עושים ייבוא ממדינות אחרות. (טורקיה/איראן/ארה"ב)*


לכן בכדי לחסוך עלויות (FOOD COST) משתמשים בתחליפים שיתנו תחושה של פיסטוק ע"י אפונה או שקדים ובוטנים צבועים בירוק (צבע טבעי או לא טבעי זה כבר לא משנה)

ההנחה היא, שאם קוראים לזה "פיסטוק" וזה בצבע ירוק יחד עם שילוב הביס המתוק, יטשטש את המוח של הטועמים. הנה, כך הם חסכו עוד כמה אגורות לכל מנה והגדילו את הרווח שלהם.

פסיכולוגיה בשקל? טוב נו שיהיה משחק מילים.


אבל.

נגזר מנקודת המוצא, שיותר ויותר אנשים לאחרונה, יודעים להבחין מה הוא טעם של פיסטוק אמיתי ואיכותי.

מאחר והיצע המוצרים גדל בתקופה האחרונה ויש מגוון רחב של אפשרויות, צרכנים מנסים יותר ויותר אופציות וטועמים מכל קשת המוצרים הפיסטוקיים. עד לרמה שמפתחים "רף מסוים" למהו מוצר פיסטוק שמספק אותנו.

מיותר להגיד שתחליפים פסיכולוגיים למיניהם, בקרוב יפסיקו לספק אותנו ככל שהמגיפה הירוקה תלך ותתפשט בקרב האוכלוסייה.


לכן, גבירותי ורבותי, פיסטוקאים ופיסטוקאיות - לא כל מה שירוק, הוא בהכרח פיסטוק. לא כל מה שירוק עז, הוא פיסטוק טוב. נכון, ברוב המקרים פיסטוק איכותי נמדד לפי הצבע הירוק שלו, אבל לא תמיד. אלא גם בטעם! אז בפעם הבאה, במידה ונתקלתםן באבקה טחונה ירוקה, נסו להבחין האם באמת יש שם פיסטוק או שזה רק תחליף. אם אכן כך, נסו לגלות באילו תחליפים השתמשו.


מי הכי צריך להיזהר בכל הסיפור הזה? אלרגי/ת לבוטנים. שימו לב! אם חשקה הנפש בכנאפה טובה או בקלוואה צ'ארמרית שאלו את המוכר האם עלול להכיל בוטנים.



אז בפעם הבאה שתראו שהפיסטוק של השכן ירוק יותר, אל תתבאסו. יש מצב שזה בכלל לא פיסטוק.

קודם תטעמו ורק אח"כ תחליטו.


*עובדת בונוס






Comments


© זכויות שמורות למגפה הירוקה או למגיפה הירוקה (OHAD RAUCH)

bottom of page